Ordino.- L'Ànima del Bosc, una empresa que es dedica a produir saba de bedoll i infusions, és la primera que rep el distintiu de productes agrícoles i artesanals de la reserva de la biosfera d'Ordino. La responsable de L'Ànima del Bosc, Laurence Gassot, ha recollit aquest dilluns al matí el segell que l'acredita com a empresa que treballa amb productes que "surten de la reserva de la biosfera amb un compromís de respectar els ODS i els criteris" de l'espai protegit, tal com ha subratllat la cònsol menor, Eva Choy, que ha destacat que ara esperen que més empreses s'animin a obtenir o bé el segell d'empresa compromesa amb la reserva o bé com a productors agrícoles i artesanals de l'espai protegit.
Gassot s'ha mostrat molt satisfeta per aquest distintiu i ha manifestat que per a ella és "un reconeixement i una col·laboració per fer promoció de la vall d'Ordino", un indret que li agrada "molt", ja que fa molt temps que "hi viu" i hi treballa recollint la saba de bedoll a la primavera per "vendre-la fresca". De fet, la naturòpata i nutricionista destaca que és un producte "molt interessant per a la salut", perquè és "antiinflamatori, antioxidant, desintoxicant i remineralitzant". A més, ha destacat que completa l'oferta de l'empresa recollint plantes silvestres per fer infusions i que recentment també ha impulsat una sal.
Choy ha manifestat que estan "molt contents" de poder donar aquest primer segell de productes agrícoles i artesanals i ha destacat que pròximament s'espera que el llistat s'ampliï amb una mel. Ha animat les empreses a acollir-se a aquest segell, ja sigui en la modalitat de compromís amb la reserva o de producció agrícola i artesanal. Fins ara, altres tres entitats ja han rebut la primera de les certificacions, la que avala el compromís amb la reserva.
Andorra és un país que viu, en gran part, de l’economia. No només de les finances o del pes històric de la banca, sinó d’un teixit econòmic molt més ampli, viu i canviant: el comerç que dona vida als nostres carrers, el turisme que ens defineix internacionalment, els petits negocis que sostenen la quotidianitat i els emprenedors que arrisquen per innovar.