Andorra la Vella.- Malgrat l'elevat volum d'informació que es pot trobar a internet, encara hi ha un gruix de la població que té desconeixement al voltant de quins són els aliments que poden provocar malalties inflamatòries i, per contra, aquells altres que poden ajudar a prevenir-la. Precisament, aquest ha estat l'objectiu de la xerrada 'Tots inflamats?', una conferència que la nutricionista i dietista Alice Dénoyers ha ofert aquest dijous a l'hotel Roc Blanc en el marc del cicle Speakers'Corner.
L'experta assenyala que no és correcte assegurar que hi ha aliments que realment fan mal a la panxa i altres que no, sinó que "hi ha un conjunt d'aliments o de dieta que fa que estiguem més o menys inflamats". De fet, assegura que els aliments processats, amb gluten, els làctics o el sucre són els que principalment poden provocar en determinades persones diferents símptomes digestius i hormonals, malalties autoimmunes o inflamació.
Per contra, també hi ha altres aliments que poden ajudar a prevenir aquesta inflamació o, si més no, reduir-la un cop ja s'ha produït. Aquest és el cas dels productes naturals, frescos, de proximitat i de temporada. "Al final estem molt perduts i no sabem realment què podem menjar per desinflamar-nos o quins són els aliments que ens inflamen", explica.
Andorra és un país que viu, en gran part, de l’economia. No només de les finances o del pes històric de la banca, sinó d’un teixit econòmic molt més ampli, viu i canviant: el comerç que dona vida als nostres carrers, el turisme que ens defineix internacionalment, els petits negocis que sostenen la quotidianitat i els emprenedors que arrisquen per innovar.